Montaža stenskih samolepljivih tapet

Lahko stenska tapeta uniči mojo steno in barvo na njej?
Vaše stene ali barve ne morejo poškodovati, v kolikor pa je stena že poškodovana, stara, polna madežev, prašna ali sveže prepleskana, pa za morebitne poškodbe ne moremo odgovarjati.

Iz kakšnega materiala so narejene stenske tapete?
Samolepilne stenske tapete so narejene iz visoko kakovostnega in trpežnega matiranega PVC materiala. Tapete je ob nanašanju možno večkrat prilepiti in odlepiti, pri tem pa ne poškodovati podlage. Upoštevati pa je potrebno, da tapete izgubljajo na svoji kvaliteti lepila, če jih prevečkrat odlepimo in na novo zalepimo.

 

Na kakšne površine lahko namestimo samoleplive stenske tapete?
Stenske tapete ne najbolje namestiti na gladke, čiste in ravne površine, čeprav se lahko uporabijo tudi na drugih površinah. Zavedati se je potrebno, da se na tapeti pozna vsaka vdolbina ali izboklina, zato morate stremeti k čim bolj čisti in gladki površini.


Ali moram pred namestitvijo tapete steno očistiti?
Pred namestitvijo tapete je s stene nujno potrebno odstraniti grbine, vdolbine, prah, maščobe ali druge nečistoče. Steno očistite zgolj s suho krpo.

 

Lahko stenske nalepke namestim zunaj (izpostavljeno dežju)?
Stenske tapete se lahko namestijo na zunanje površine in so lahko izpostavljene dežju, saj so narejene iz PVC folije, odporne na vodo in vlago. 


Koliko časa mora preteči od barvanja sten do namestitve tapete?
Čeprav je veliko odvisno od vremenskih razmer in letnega časa, pa je priporočljivo, da tapet po barvanju sten ne nameščamo vsaj 7-15 dni, dokler se zid ne posuši.


Kako zalepimo stensko tapeto?
Za enostavno nameščanje potrebujete dodatno osebo, ki vam bo pomagala. Za nameščanje ne potrebujete nobenih izkušenj, le pomoč, čas in potrpežljivost. Postopek lepljenja si lahko ogledate na videu.

Kaj naredim, če se med nameščanjem tapete zgodi kaj nepredvidljivega?
Če se med nameščanjem tapeta začne mečkati ali podobno, jo narahlo odlepite s stene, jo poravnajte z glajenjem in jo nato ponovno namestite. Počasi ter previdno.


Kolikokrat lahko stensko tapeto odlepimo in ponovno namestimo?
Stensko tapeto načeloma dva- do tri-krat lahko premestimo, a se moramo ob tem zavedati, da lepilo izgublja na svoji moči, predvsem pri robovih.

Kako odstranim stensko tapeto?
Stensko tapeto s stene zelo lahko odlepimo. Za seboj ne pušča nobenih sledov.


Kako očistim tapeto?
Najbolje jo je očistiti s suho krpo, čeprav jo zaradi vodoodpornosti lahko čistite tudi z vlažno krpo. Brez uporabe čistilnih sredstev.

Če niste našli odgovora na svoje vprašanje, nas kontaktirajte preko elektronske pošte na teja@polepi.si ali na telefon 040 355 876.